Keitä olemme

Keitä olemme

Verkkorotary on liikkuva ja sosiaalinen joukko, joka toteuttaa toiminnassaan rotaryn tunnuslauseen ”Service above self” mukaista palvelun ideaa. Verkkorotary on monessakin mielessä nimensä veroinen rotaryklubi, joka verkottuu ja viestii ketterästi nykyaikaisen teknologian keinoin. 

Kokoonnumme verkossa kokousalustallamme kahdesti kuussa  ja kerran kuussa näemme toisemme kasvokkain Terra-kokouksiksi nimeämissämme tapaamisissa –  kokousohjelmaa aiheineen päivitämme verkkosivuille, kannattaa tutustua! Terroissa käymme muun muassa vierailuilla yrityksissä tai muissa organisaatioissa, joilla on ajankohtaista jäseniämme kiinnostavaa toimintaa. Kestävän kehityksen teeman käsitteleminen on ollut viime aikoina erityisen antoisaa ja tätä aihetta tulemme pitämään jatkossakin esillä.  Utelias joukkomme oppii koko ajan lisää ja saa näin eväitä vaikuttaa ja tehdä hyvää. Jäseniä Verkkorotaryssa on tällä hetkellä 38, joista reilu kolmannes on naisia. Jäsenemme asuvat eri puolilla Suomea ja ulkomailla eri mantereilla, joskin valtaosa asuu pääkaupunkiseudulla.

Tämän kokeilevan ja ennakkoluulottoman rotaryklubin tarina alkoi 2000-luvun alussa maailmanlaajuisen pilottihankkeen myötä. Ajatus perustaa ”cyberklubi” myös Suomeen otti tulta jo varhaisessa vaiheessa ja intensiivisen valmistelutyön tuloksena  klubimme Rotary eClub of Verkkorotary.fi hyväksyttiin Rotary Internationalin jäseneksi 18.5.2004 aivan kärkijoukkueena –  neljäntenä verkkoklubina maailmassa. Euroopassa olimme peräti ensimmäinen. Kummiklubimme Helsinki Finlandia Hall Rotaryklubi sekä Kluuvin, Lauttasaaren, Ruoholahden (nykyinen Helsinki City West) ja Tapiolan Rotaryklubit ovat nähneet Verkkorotaryn kasvamisen virtuaalin ideasta klubiksi, joka elää ja hengittää tätä päivää.

Harrastus, jolla on tarkoitus

Verkkorotaryn keskeinen keino tehdä konkreettisesti hyvää on nuorisovaihtoon osallistuminen. Nuorisovaihto on ruohonjuuritason kansainvälistymis- ja rauhankasvatusta, jonka tulos kantaa yli meidän aikamme. Olemme hoitaneet sekä outboundia että inboundia, eli kauttamme on lähtenyt vaihtoon nuoria ja olemme olleet mukana järjestämässä muualta maailmasta vaihto-oppilaita Suomeen.

Olemme osa maailmanlaajuista Rotary-verkostoa ja tuemme kansainvälisen Rotaryn humanitaarisia projekteja. Oman keräystoimintamme tuloksena klubimme on lähettämässä ShelterBox -avustustarvikkeita katastrofialueille. Osallistumme myös kotimaan palveluprojekteihin.

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on suuri kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Pidämme arvossa kansainvälisen Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,2 miljardia US-dollaria.

Suomi on jaettu kuuteen Rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 300 klubia, joissa runsaat 10 000 rotaria. Verkkorotary kuuluu piiriin 1420.

Rotary on perustettu Chicagossa 23.2.1905. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa.

Kokoontumistiedot

Paikka:

Online kokous osoitteessa
https://us02web.zoom.us/my/verkkorotary

Terrakokousten paikka vaihtelee ohjelman mukaan

Aika:
Terrakokous kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 18-20 pääkaupunkiseudulla.

Online kokous kuukauden toisena ja kolmantena tiistaina klo 21-22.

Share This